ToME: the Tales of Maj'Eyal

Everything about ToME
It is currently Sat Aug 17, 2019 11:35 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 259 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Next
Author Message
PostPosted: Sun Dec 30, 2012 10:36 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
ironroby, The normal, Maj'Eyal compaign has a hard level cap of 50 even if you enter the infinite dungeon later (how to do this is very spoily), but there is no level limit for the Infinite campaign if you start your character there. This addon removes the level cap for any character in the Infinite Dungeon but not Maj'eyal.

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 30, 2012 11:06 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
Parcae, Thanks for your appreciation. :D

As for tweaking damage smearing and invigoration further, there's not much room for change as these talents are very tightly balanced and intent of this mod is to not change game balance any more than neccessary. Increasing the durations on the high end would probably make them unbalanced on the low end.

From what you're describing, it sounds like the class could use a slight buff. (I haven't played a temporal warden in a while.) May be you could make some specific suggestions on the forum?

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 31, 2012 1:11 am 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
I have just uploaded version 1.7 for ToME version 1.00:

http://te4.org/sites/default/files/game ... 0v1.7.teaa

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2013 8:47 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Sat Jan 14, 2012 12:02 am
Posts: 703
Is it possible to load an RC3/RC4 game using your old addon in 1.0.0 using this addon?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2013 10:14 pm 
Offline
Sher'Tul Godslayer

Joined: Fri May 07, 2004 8:26 pm
Posts: 2000
Location: Nahgharash
Yes. I converted from RC4 or 3 (not sure which) to 1.0.0 (3 I think it was) and it 'replaced' it with the new version of the addon just fine.

....unless that changed, which is rather unlikely.

_________________
Currently playing under the name Aura of the Dawn 4 down, 227 to go!
Proud author of Orc Pit Restoration Project, Faction Allies, Dwarven Adventurer addons
SadistSquirrel wrote:
DarkGod has two arms, one with an opened hand, one with a closed fist. You got the fist.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 4:18 am 
Offline
Uruivellas

Joined: Sat Jan 14, 2012 12:02 am
Posts: 703
OK, I tried that, but only got one prodigy (at 40). Anyone know the cheat command to grant yourself an extra prodigy?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 6:57 am 
Offline
Wayist

Joined: Thu Nov 02, 2006 1:38 am
Posts: 23
If you use cheat mode, you do not need a command to pick more prodigies. Just pick them all if that is what you want.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 7:46 am 
Offline
Uruivellas

Joined: Sat Jan 14, 2012 12:02 am
Posts: 703
Thanks for the help.

I was fighting Atamathon earlier, and I noticed something weird. I had about 70% temporal resist, which normally means that the amount of damage displayed by the tooltip is reduced by more or less that amount (minus the enemy's damage piercing). Instead, I was receiving about 50% more damage. I don't know if the tooltip or the damage was wrong and, if so, why, but I'm cross-posting this to the bugs forum as well.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 2:55 pm 
Offline
Sher'Tul Godslayer

Joined: Fri May 07, 2004 8:26 pm
Posts: 2000
Location: Nahgharash
Parcae2 wrote:
OK, I tried that, but only got one prodigy (at 40). Anyone know the cheat command to grant yourself an extra prodigy?


Is this The version he put out for 1.0, or the update with the bugfix? Might be related to this: http://forums.te4.org/viewtopic.php?f=42&t=36071

The first release for 1.0 had a bug where prodigies were gained in the old way (one at 40 one at 50), rather then the new way of 30 and 42. Check and make sure you're using the most recent update.

_________________
Currently playing under the name Aura of the Dawn 4 down, 227 to go!
Proud author of Orc Pit Restoration Project, Faction Allies, Dwarven Adventurer addons
SadistSquirrel wrote:
DarkGod has two arms, one with an opened hand, one with a closed fist. You got the fist.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 6:55 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
Parcae, I'm looking into the damage smearing issue, but it doesn't appear to be an I500 problem. The SMEARED dot uses you as the source, and so will be modified by your temporal damage and resistance penetration bonuses. Could this be what you are seeing against Atamathon?

Edit: The source of the smeared damage is handled a little strangely. The first monster to trigger the dot is treated as the source, even after it dies, or if it is refreshed by other creatures. Getting yourself as the source of your damage smearing is probably pretty rare. What did your log say was the source of the temporal damage against you?

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 8:28 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Sat Jan 14, 2012 12:02 am
Posts: 703
Atamathon, I'm pretty sure, was stated as the source of the damage. Could it be something weird with his reflective shield?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 9:39 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
Possibly, but reflected damage normally is attributed to the reflecting creature, which then gets to apply all of it's damage bonuses (Atamathon has a huge all damage bonus). I'm assuming you've fought this monster before and had different results? Do you have a log file from the fight?

This issue should probably be handled in the bug forums, in case someone else has had a similar problem.

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 10:19 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Sat Jan 14, 2012 12:02 am
Posts: 703
Enemy damage bonuses should already be reflected in the tooltip, right? Or do they get applied twice, first when the initial blow hits, then when the target receives the damage?

EDIT: Nope. You do take the enemy damage bonus twice. I returned from the Eidolon and defeated Atamathon without activating Damage Smearing. Lesson learned, I guess.

I don't think that that's a bad thing - very few enemies have much of a temporal damage bonus anyway, and it's only fair in any case, since your resistances also apply twice - but it should probably be made clearer in the spell description.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 12, 2013 5:53 pm 
Offline
Sher'Tul Godslayer

Joined: Fri May 07, 2004 8:26 pm
Posts: 2000
Location: Nahgharash
Bug in infinite 500. Occured in campaign AFTER having played infinite dungeon, though I doubt that is relevant. Lua error posted below.

[LOG] #LIGHT_RED#Copperhead snake has seen you!
AI took for target 37412 copperhead snake :: 2475 Thief 25 < 100
checkHit(smooth) 7.5063160108008 8.5971873139997 => chance to hit 47.413878052934
checkHit(smooth) 8.6314598587938 8.5971873139997 => chance to hit 50.085534787244
copperhead snake 37412 dumb ai talents can use Attack T_ATTACK
copperhead snake 37412 dumb ai talents can use Poisonous Bite T_BITE_POISON
dumb ai uses T_BITE_POISON
[LOG] Copperhead snake bites poison into unknown.
[ATTACK] attacking with innate combat
stack traceback:
[C]: in function 'error'
/engine/interface/ActorTalents.lua:137: in function </engine/interface/ActorTalents.lua:126>
Lua Error: /engine/interface/ActorTalents.lua:145: /engine/interface/ActorTalents.lua:137: ...ons/Infinite500/superload/mod/class/interface/Combat.lua:143: attempt to index local 'target' (a nil value)
stack traceback:
...ons/Infinite500/superload/mod/class/interface/Combat.lua:143: in function 'attackTargetWith'
/mod/class/interface/Combat.lua:190: in function 'attackTarget'
/data-Infinite500/talents/misc/npcs.lua:228: in function </data-Infinite500/talents/misc/npcs.lua:221>
[C]: in function 'xpcall'
/engine/interface/ActorTalents.lua:132: in function </engine/interface/ActorTalents.lua:126>
At [C]:-1
At [C]:-1 error
At /engine/interface/ActorTalents.lua:145 useTalent
At /engine/ai//talented.lua:52 runAI
At /engine/ai//talented.lua:61 doAI
At /mod/class/NPC.lua:60 act
At /engine/GameEnergyBased.lua:131 tickLevel
At /engine/GameEnergyBased.lua:62 tick
At /engine/GameTurnBased.lua:46 tick
At /mod/class/Game.lua:1041
---------------- Stack Dump ----------------
2: table // 8be5ed8
1: table // 8be5ed8
--------------- Stack Dump Finished ---------------
checkHit(smooth) 8.6314598587938 8.5971873139997 => chance to hit 50.085534787244
[LOG]

No clue what caused it, I just walked into a room and BAM.

_________________
Currently playing under the name Aura of the Dawn 4 down, 227 to go!
Proud author of Orc Pit Restoration Project, Faction Allies, Dwarven Adventurer addons
SadistSquirrel wrote:
DarkGod has two arms, one with an opened hand, one with a closed fist. You got the fist.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 14, 2013 6:38 pm 
Offline
Uruivellas

Joined: Thu Nov 18, 2010 6:42 pm
Posts: 744
This is not specifically an I500 problem, but is caused by npcs attacking without a specific target. It has been fixed (hopefully) in the svn version of the game.

_________________
Author of the Infinite 500 and PlenumTooltip addons, and the joys of Scaling in ToME.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 259 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group