ToME: the Tales of Maj'Eyal
http://forums.te4.org/

Location of default Tilemap images?
http://forums.te4.org/viewtopic.php?f=47&t=31042
Page 1 of 1

Author:  Corporate Dog [ Thu Jan 12, 2012 4:43 pm ]
Post subject:  Location of default Tilemap images?

I'm not sure if this is the right forum for module/mod development questions, but...

I'm taking my first steps into mod development, by attempting to implement a simple cover system for ranged combat. My first stop was the 'grids.lua' file under '/data/general/grids/' in the example module, to take a look at how I might flag a grid tile as something that represents a piece of cover.

While I was there, I noticed that each default tile references a tilemap image under a directory called 'terrain'. But I can't seem to find that directory.

Anyone know where that directory is located?

Thanks,
Corporate Dog

Author:  Canderel [ Thu Jan 12, 2012 6:12 pm ]
Post subject:  Re: Location of default Tilemap images?

I believe it's the graphics tile. Under /data/gfx/shockbolt/terrain (similarly mushroom/terrain)

Author:  Corporate Dog [ Thu Jan 12, 2012 7:33 pm ]
Post subject:  Re: Location of default Tilemap images?

Canderel wrote:
I believe it's the graphics tile. Under /data/gfx/shockbolt/terrain (similarly mushroom/terrain)


Errr.... I don't see such a directory in the b37 Windows distribution.

I assume, then, that the ToME module resources get packaged up into some form of library/binary file, and I'll need to grab the source distribution if I want to see them in their natural form?

Regards,
Corporate Dog

Author:  Canderel [ Thu Jan 12, 2012 11:11 pm ]
Post subject:  Re: Location of default Tilemap images?

It's just a zip file.

You can just rename it .zip (or leave as .team) and extract it. You'll find it in there.

(The big .team file, not the boot one.)

Warning: Your games won't validate against an extracted team file, but it will still run.

Author:  Corporate Dog [ Fri Jan 13, 2012 10:11 pm ]
Post subject:  Re: Location of default Tilemap images?

Canderel wrote:
It's just a zip file.

You can just rename it .zip (or leave as .team) and extract it. You'll find it in there.

(The big .team file, not the boot one.)

Warning: Your games won't validate against an extracted team file, but it will still run.


Ah! Thanks for the assist!

Regards,
Corporate Dog

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/