ToME: the Tales of Maj'Eyal

Everything about ToME
It is currently Wed Jun 20, 2018 2:00 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Feb 20, 2018 4:01 pm 
Offline
Wayist

Joined: Sat Mar 21, 2015 4:16 am
Posts: 16
I bring this up, even though I reported the bug in-game, because it looks like the sort of bug I might be able to fix myself. Looks like.

Lua Error: /engine/Birther.lua:57: /data-ashes-urhrok/birth/race_cosmetic.lua:33: attempt to index field 'cosmetic_unlock' (a nil value)
At [C]:-1
At [C]:-1 error
At /engine/Birther.lua:57 loadDefinition
At /mod/class/DemonologistsDLC.lua:38
At [string "return function(I, self, data) local ok=false..."]:1 triggerHook
At /mod/load.lua:265
At [C]:-1 require
At /engine/Module.lua:160 load
At /engine/Module.lua:1029 instanciate
At /engine/utils.lua:2243 showMainMenu
At /engine/init.lua:172
At [C]:-1 dofile
At /loader/init.lua:217

The reason I think I might be able to somehow fix it on my end is that some time ago, I modified the allow_build file to have demonologist set to "true" before I did the actual unlock work. (This was before ToME Tips came into existence; I wanted to get a look at what the class actually did and its implicit flavor.) When I tried to set it back to "false", though, the game kept setting it back to "true". The Demonologists and ok=false lines make me wonder if something got stuck in my attempts to revert the class, and only just now began interfering. I will admit that I'd been away from the game for quite some time, so I ended up patching straight from 1.5.0 to 1.5.5.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 20, 2018 4:19 pm 
Offline
Higher

Joined: Sun Dec 10, 2017 12:27 am
Posts: 77
Are you on Steam? If so, it's almost certainly a file being aggressively restored from the cloud.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 20, 2018 5:15 pm 
Offline
Wayist

Joined: Sat Mar 21, 2015 4:16 am
Posts: 16
No, not on Steam. I downloaded the game through the launcher.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 20, 2018 11:01 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 20, 2018 10:53 pm
Posts: 2
I've encountered the same issue (non-Steam install). I can create a new game in t-engine v1.5.3 but not v1.5.4 or v1.5.5 due to this bug.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 10:23 am 
Offline
Master of Eyal

Joined: Wed Jul 24, 2002 9:26 pm
Posts: 10228
Location: Angolwen
Please make sure you have both the latest version of ToME *AND* Ashes, this sounds like the culprit :)

_________________
[tome] joylove: You can't just release an expansion like one would release a Kraken XD
--
[tome] phantomfrettchen: your ability not to tease anyone is simply stunning ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 4:26 pm 
Offline
Wayist

Joined: Sat Mar 21, 2015 4:16 am
Posts: 16
Sure enough, I had to re-download (or thereabouts...) Ashes of Urh'Rok. (So much for auto-updating on start.) It had been reading version 1.4.0. Now it's 1.5.0.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 10:13 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 20, 2018 10:53 pm
Posts: 2
All hail DarkGod!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group