ToME: the Tales of Maj'Eyal

Everything about ToME
It is currently Fri Nov 24, 2017 2:13 am

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: New metaserver
PostPosted: Wed Dec 18, 2002 9:47 pm 
Offline
Master of Eyal

Joined: Wed Jul 24, 2002 9:26 pm
Posts: 10143
Location: Angolwen
Hullo fellow TomeNET players!

We'ge got a new metaserver. One that actualyl works fine and that is not controlled by external entities.

It has been totaly rewrote from scrath to be much more flexible, allowing us to do nifty things icon_wink.gif

Anyway you need a new client, availble on http://www.tomenet.net/

have fun icon_smile.gif

PS: thanks to pav(angband.oook.cz) for hosting it

_________________
[tome] joylove: You can't just release an expansion like one would release a Kraken XD
--
[tome] phantomfrettchen: your ability not to tease anyone is simply stunning ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 19, 2002 3:33 am 
i tried downlaoding the 4.00 experimental version - no joy - cannot connect to anything.

then i tried the 'daily cvs' build. this does not include all of the files needed to startup. i got it running by copying the lib/* stuff from the 4.00 kit, and renaming the .ini file from the 4.0 version to be tomenet.ini

unfortunately, when i run, it connects to metaserver, but there is only 1 4.00 server there, with nobody on it; cannot connect to other servers.

There are severl servers claiming to run version 0.7.0 (which I cannot connect to), and the 4.0 server tells me that it is all experimental and I should try a 3.something client.

Where the heck do I get a 3.X client? There's not link I can find on the www.tomenet.net site?

Will it connect to the 'new' metaserver? if not, need i connect to metaserver with 'cvs' client to find addrs, then connect with my 3.X client to a 0.7.0 server??

people seem to be able to play this game (other than myself) but I surely cannot figure out how they manage it.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 19, 2002 11:46 am 
Offline
Wayist

Joined: Mon Dec 16, 2002 8:16 pm
Posts: 28
Will our chars be reset? on europe n usa2?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 19, 2002 12:18 pm 
Offline
Master of Eyal

Joined: Wed Jul 24, 2002 9:26 pm
Posts: 10143
Location: Angolwen
Nope it only affects the metaserver code. no need to erase savefiles :)

_________________
[tome] joylove: You can't just release an expansion like one would release a Kraken XD
--
[tome] phantomfrettchen: your ability not to tease anyone is simply stunning ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Can't connect
PostPosted: Thu Dec 19, 2002 2:35 pm 
Offline
Halfling

Joined: Fri Jul 26, 2002 11:35 pm
Posts: 84
Location: Atlanta, GA
I have tried everything I can think of to get it to work. I keep getting disconnected.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 19, 2002 6:01 pm 
Offline
Master of Eyal

Joined: Wed Jul 24, 2002 9:26 pm
Posts: 10143
Location: Angolwen
You do have an uptodate cleint, dont you ?

_________________
[tome] joylove: You can't just release an expansion like one would release a Kraken XD
--
[tome] phantomfrettchen: your ability not to tease anyone is simply stunning ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: New client
PostPosted: Fri Dec 20, 2002 8:00 am 
Offline
Halfling

Joined: Fri Jul 26, 2002 11:35 pm
Posts: 84
Location: Atlanta, GA
Yes, client and cvs. I finally manged to get on. I think the init file might be screwy. It has the host set as europe. Anyway, after I did get on with my 17th level Istari, I had no skills, i.e., couldn't cast any spells. I was a level 17, but effectively a level 1. Then I left and tried to get back on and the game kept freezing at the opening screen.

Theyli/Agivera/Discordia


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 20, 2002 8:55 am 
Offline
Master of Eyal

Joined: Wed Jul 24, 2002 9:26 pm
Posts: 10143
Location: Angolwen
Ahah the ost pfft
Well which server ?
Tanix is constantly changing is. It will now be named chaos.tomenet.net
and usa2.tomenet.net will be a normal server

_________________
[tome] joylove: You can't just release an expansion like one would release a Kraken XD
--
[tome] phantomfrettchen: your ability not to tease anyone is simply stunning ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Servers
PostPosted: Fri Dec 20, 2002 2:55 pm 
Offline
Halfling

Joined: Fri Jul 26, 2002 11:35 pm
Posts: 84
Location: Atlanta, GA
It was for catcarnage.com. I just tried both the chaos and usa2 servers. I can log in. My characters come up. I select one of them then another screen come up along with a packet warning. Then it just freezes up. I have no clue what I am doing wrong. I have downloaded the files at least four times and am about to just give up.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Hrmmmm
PostPosted: Fri Dec 20, 2002 3:01 pm 
Offline
Halfling

Joined: Fri Jul 26, 2002 11:35 pm
Posts: 84
Location: Atlanta, GA
Okay, I did get it, it just took forever to get into the game. But I still have the same problem with my skill points on the 17th level character. They are non-existent.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 23, 2002 9:28 am 
Offline
Low Yeek

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:26 pm
Posts: 6
heya all, i hav a problem, i cannot get onto the new servers.
i have downloaded the new client 4.0.0 and still get the message sayin my client wont work on the server. then i tried the cvc but i can even open that.
what do i do to get on?

Legolas


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 23, 2002 9:33 am 
Offline
Low Yeek

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:26 pm
Posts: 6
actaully, nm i done it now.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 01, 2003 10:42 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 01, 2003 10:27 pm
Posts: 3
Location: Washington State
The error you describe as not having the right version of the client for that server is the same problem I'm having Legolas. What did you do to solve it?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 03, 2003 8:37 am 
Offline
Archmage

Joined: Thu Jul 25, 2002 4:07 pm
Posts: 369
The problem is that due to technical problems the client on tomenet.net couldn't be updated yet.
Try to get the latest version here:
http://www.c-blue.de/rogue.html
It _should_ work =p


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 06, 2003 5:14 pm 
Oh, and also darkgod needs a whoopin' because [we assume for the sake of having somebody to whoop for molter's fetishy delights] he put the complete source on the http://pernband.sourceforge.net site, which isn't even supposed to work now.

*opens a can of wh00p-@$$ on Darkgod*

Of course... really, how much you wanna bet molter is to blame.

But seriously, who is the guy who so perfectly put me in a week long torment over source code with this? Not that I'm mad, but just so I know who to tease now... I'm sure molter is tired of his position. :roll:


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group