ToME: the Tales of Maj'Eyal

Everything about ToME
It is currently Mon Oct 16, 2017 9:51 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 5:40 am 
Offline
Reaper

Joined: Tue Nov 04, 2003 9:40 pm
Posts: 605
Location: sitting on a Chaffinch Egg
I downloaded the latest version of T3 (alpha-19) and am having no luck doing anything with it. I start it, a window pops up, and the game fails to respond after that.

I wanted to work on a module for T3 and to try out zothiqband. Do I need to download a previous alpha to do that? I have managed to play the T3 TOME module in the past, but I don't remember what version that was.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 6:40 am 
Offline
Reaper

Joined: Thu Sep 27, 2007 6:26 am
Posts: 440
Location: México
Alpha19 should work out of the box and it's the recomended version to use for module development. Are you running Vista by chance?

_________________
sign: File not found.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 7:09 pm 
Offline
Reaper

Joined: Tue Nov 04, 2003 9:40 pm
Posts: 605
Location: sitting on a Chaffinch Egg
no, I'm running windows xp.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 25, 2009 2:32 am 
Offline
Reaper

Joined: Tue Nov 04, 2003 9:40 pm
Posts: 605
Location: sitting on a Chaffinch Egg
Well, I copied it to my Windows NT machine and the game starts up just fine.

Next Question: What is the difference between Tome3.exe and Tome3-sdl.exe?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 25, 2009 4:49 am 
Offline
Reaper

Joined: Thu Sep 27, 2007 6:26 am
Posts: 440
Location: México
Tome3.exe uses the native windows API to draw Windows and everything. Tome3-sdl uses the SDL library, a popular cross platfom library to develop games. It's planned that the SDL interface will replace all the other platform specific interfaces, but it's not mature enough just yet.

_________________
sign: File not found.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 10, 2010 2:03 am 
Offline

Joined: Sun Jan 10, 2010 1:49 am
Posts: 1
I have the same problem. It worked when I first downloaded it, but now it seems broken. :?:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 12, 2010 1:14 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 26, 2010 8:46 pm
Posts: 3
That's exactly my problem. I downloaded it, I started it, I played it, I closed it and since then it seems broken.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group